Gyllene Käppen

Gyllene käppen 2017 går till min namne Ingegerd, 83, som i oktober plöjde fram genom en nazistdemonstration i Mölndal. Underskatta aldrig en tant med en kundvagn.

ingegerd 83

————————————————————————————————————————-

Gylllene käppen 2016: Grattis  Dagny Carlsson, som vid 99 års ålder gick en datakurs och ett år senare började blogga. Tantkraft när den är som bäst.

250px-dagnycarlsson2013-07-04

————————————————————————————————————————-

Gyllene käppen 2015 går till Maggie Smith, vars rolltolkning i tv-serien Downtown Abbey ”lyser med extraordinär skärpa och granitstark tantkraft”. Grattis, Maggan, du är ett föredöme för oss alla!

images

Posted by:

————————————————————————————————————————-

Första Gyllene Käppen i världshistorien, alltså 2014, går till Slavenka Drakulic. Hon uppmärksammar den totala bristen på beskrivningar av kvinnokroppens åldrande i litteraturen. Artikel om ämnet publicerat i Dagens Nyheter, 22/2-2014.

Grattis, Slavenka! Må tantkraften vara med dig!

slavenka_drakulic

Posted by: JASENKA BEGIĆ

————————————————————————————————————————-

Gyllene Käppen är ett pris som ges ut till någon som på ett fördelaktigt sätt identifierar, uppmärksammar och synliggör tanters situation i samhället. Priset är pintjockt med ära, vilket i det långa loppet är i paritet med pengar, om man tänker parallella-universa.

gyllene käppen tajt